10 янв. 2011 г.

Iulia Helbet Nr: One

Dacă tot fac duminică emisiune despre tenisul de câmp, m-am gândit să vă prezint, în felul meu, vedetele acestui sport în Moldova. Și pentru că acum 2 zile am cunoscut-o împreună pe nr.1 mondial, Caroline Wozniacki, astăzi vom afla mai multe sau, poate pentru mulți, vom face cunoștință cu cea mai bună tenismană din țară - Iulia Helbet. 
Are doar 22 de ani. Pe plan intern a câștigat toate campionatele, la toate vârstele, de când practică acest sport, de pe la 7-8 ani. De când a trecut la tenisul profesionist, câștigă tot și aici. Da, tot, aici, în Moldova. Pentru că în lume, în clasamentul WTA ocupă poziția 1085 la individual și 909 la dublu. Nu vă mirați. În fotbal nu avem niciun jucător în primii 3 mii... Cu toate acestea Iulia Helbet afirmă că are calități să ajungă în Top-20 mondial. S-o ajute Dumnezeu.
La turnee pleacă pe banii ei (adică a părinților). Însă sportiva spune că odată cu venirea noii conduceri a Federației lucrurile se vor schimba mult în bine. ”Mai rău decât a fost nu poate fi”, a recunoscut Iulia într-un interviu pentru www.kp.md.
Campioana Moldovei, Iulia Helbet (foto) are 2 prietene ”la cataramă” din primele 20 clasate în WTA: Belarusca Victoria Azarenka și rusoaica Anastasia Pavliucenkova. Fetele uneori o mai ajută. Cu sfaturi. Dar moldoveanca vrea să ajungă și ea acolo, sus, unde banii curg râuri. Deocamdată e doar un vis. Însă în viitor orice e posibil.  
Top-5 Moldova
 1. Iulia Helbet (22 ani) - 3800 puncte
2. Gabriela Porubin (16 ani) - 2600
3. Daniela Ciobanu (15 ani) - 640
4. Olga Terteac (17 ani) - 600
5. Alina Soltanici (15 ani) - 476