24 июн. 2011 г.

Despre Veaceslav Ursachi și NElicențierea lui Ursidos

Citește mai jos un material scris de cel mai bun jurnalist sportiv din Moldova, Sandu Grecu.
Din start pot să spun fără ezitare că Ursidos a avut cea mai bună echipă în Divizia A sezonul trecut, chiar dacă a încheiat campionatul pe locul 2, la un singur punct în spatele echipei Locomotiva Bălți. De ce totuși Ursidos nu a primit licență Națională?
E simplu. Ajungem și la asta. Pentru început vreau să vă spun că alături de jurnaliștii moldoveni, în Polonia a mers și patronul echipei Ursidos, Veaceslav Ursachi (foto). În vârstă de 34 de ani, Slava i-a impresionat pe toți cronicarii moldoveni alături de care a călătorit aproape 3 mii de km cu mașina. Ne-a impresionat prin simplitatea și omenia lui. N-are aere de om cu bani, așa cum sunt majoritatea pe la noi. A stat la nivelul nostru. A fost alături de noi. A fost cel mai înflăcărat suporter de la turneu. Merita din plin un premiu pentru fanatismul cu care ne-a susținut. Mereu ne-a încurajat, ne-a ridicat moralul. Ca un frate mai mare, ca cel mai bun prieten. 
De-a lungul anilor am avut ocazia să stau într-o companie cu mai mulți patroni de club. La nimeni însă n-am văzut ceea ce are Slava Ursachi: putere de a sta cu picioarele pe pământ în condițiile în care are aripi să zboare. 
Ca și conducător de club, patronul de la Ursidos a avut un vis: să joace în Divizia Națională. A făcut totul pentru asta. Cât face aducerea lui Gabi Stan la echipă. Iar pentru sezonul care vine pregătea și mai multe, cel mai principal fiind construcția unei baze sportive, pe care oricum o va face, indiferent de liga în care va juca. Cel puțin așa l-am cunoscut eu pe Veaceslav Ursachi: un om de cuvânt, inteligent, sufletist, foarte ambițios și care iubește fotbalul la nebunie. 
De ce nu a primit Ursidos licență Național? Din cauza bunătății patronului echipei. Un patron care este prea bun cu angajații săi a fost trădat exact în clipa în care își vedea deja visul împlinit. Ursidos n-a primit licența nu pentru că n-a putut să aibă toate actele în regulă, dar pentru că n-a știut cum să facă actele. Din păcate iresponsabilitatea unor angajați a pus capac nu doar visului unui om care a investit enorm în fotbal, dar a pus capac unei echipe care a muncit degeaba un an întreg. 
Chiar și în acest condiții, patronul de la Ursidos nu renunță și are planuri mari: a început deja reconstrucția unui stadion, iar în scurt timp începe construcția unei baze sportive, care va include 2 terenuri de antrenament și un hotel cu sală de mini-fotbal acoperită. În paralel, alții scot lumea în stradă și amenință cu retragerea din campionat. Faceți concluzii.