17 дек. 2011 г.

Colegii de partid, Juravschi și Filat împart banii statului

Guvernul a alocat din fondul său de rezervă 4,5 mln lei pentru pregătirea Lotului Naţional Olimpic al Republicii Moldova la ediţia a XXX-a Jocurilor Olimpice de vară şi la ediţia a XIV-a Jocurilor Paralimpice din anul 2012.Cu alte cuvinte, Filat i-a dat colegului de partid Juravschi 4,5 milioane de lei să-și pregătească vacanța de vara viitoare.

Juravschi va pleca cu toată familia la această Olimpiadă, așa cum a făcut de fiecare dată de cînd a fost ales președinte CNO. Apropo, este ceva regulamentar cît timp soția lui, Lucia Juravschi lucrează la Comitetul Național Olimpic. Iar cei 3 copii deja merg din contul antrenorilor care rămîn acasă, pentru că Juravschi le spune că nu are bani să le plătească drumul și hotelul.

6 milioane de lei este bugetul CNO pe un singur an. Din acești bani doar o mică parte ajung la sportivi. Aproape 100 de oameni sunt salariați la CNO, deși la sediul de pe strada Pușchin stau în oficiu mai puțin de 20 de oameni. Restul, probabil, sunt cei care votează. De asta în 20 de ani de activitate CNO n-a lăsat nimic în urmă: NICI UN OBIECT CONSTRUIT!!! Cu toate că statul a oferit pentru CNO loc de construcție în centrul orașului. Însă nimeni astăzi nu știe ce s-a întîmplat cu acest loc.