10 янв. 2012 г.

FIFA dă detalii incredibile despre cum se fac blaturile

Federaţia Internaţională de Fotbal a publicat conţinutul unor emailuri prin care Wilson Raj Perumal voia să aranjeze meciurile din cadrul unui turneu amical de tineret.

Raj i-a propus unui oficial să ia parte la un turneu între 4 naţionale de tineret, "aranjat" de la un cap la celălalt: "Aceste meciuri sînt amicale şi nu-mi spui mie că te interesează victoriile, că îmi faci viaţa complicată. Crede-mă, se pot face bani buni.

Perumar este un singaporez care a fost condamnat la doi ani de închisoare în 2011 pentru un meci aranjat în Finlanda: "Vrem două goluri în fiecare repriză şi să primiţi încă unul după ce se înscrie al patrulea. Recompensa este de 100.000 de dolari", spunea Perumar într-un email.

FIFA nu a identificat persoana căreia i-au fost trimise mesajele electronice: "Aici este discuţia dintre un om care aranjează meciuri şi un administrator sportiv. Sînt lucruri incredibile".

Şeful securităţii de la FIFA, Chris Eaton, îi atenţionează pe jucătorii implicaţi în blaturi că aceea poate fi ultima lor acţiune în fotbal. În Coreea de Sud, aproape 50 de jucători au fost arestaţi anul trecut pentru conexiuni în cazul în care un antrenor s-a sinucis pentru că a fost de acord să "trîntească" un meci.