8 февр. 2012 г.

De ce Sheriff nu va lua titlul nici în acest an

De ce oare? Credeți că Dacia e așa de puternică? Nicidecum! Pur și simplu Sheriff a degradat aproape de mediocru, ajungând să angajeze antrenori de mâna a treia și să colaboreze cu impresari fără licență!

Nikulin, Vițin și Morgunov.
Nu sunt eroii filmelor lui Gaidai din anii 60 ai secolului trecut. Sunt impresarii cu care a ajuns să colaboreze deca-campioana Moldovei, Sheriff (cacofonie intenționată). Bineînțeles, sub alte nume, dar la fel de comici și ridicoli, acești așa-ziși impresari, fără licență, au lepădat Antalia ca să nu moară de foame și au revenit în Moldova ca să înceapă o colaborare cu Sheriff.

Nikulin, alias Sergiu Reniță. Vițin, alias Iura mentu. Morgunov alias Antoșka sau Vitalii Antonov. Cine nu a auzit de ei mergeți în Antalia. Acolo tot câinele îi știe. Dacă întrebi de cei 3 moldoveni cu mașină WV Golf-3 oricine îți va răspunde cu sarcasm: ”Aaa, da, cei 3 moldoveni care nu se pot căca de foame...”. Dacă vrei ca cineva să nu te mai ia în seamă spune-i că îi cunoști pe cei 3. 

Cum a ajuns Sheriff să ia jucători de la niște vagabonzi? Reniță Sergiu (foto), fără studii superioare, un gastarbaiter din Portugalia. Antonov Vitalii, tot el Antoșka, care umblă într-un costum sportiv de 10 ani. Și Iura. Un fost milițian, care a abandonat organele de interne pentru o viață de Ostap Bender în Antalia. Viața de șofer. Dar oamenii așa și-i zic: Iura-mentu. Minte nica. Cum a ajuns Sheriff să ia jucători de la ei? Asta poate să vă spună doar Valerii Pavlicenko, un puștan de 24 de ani, care a ajuns să conducă selecția la Sheriff. Așa angajați - așa impresari.

Cu un antrenor anonim, adus tocmai din Belarus unde nimeni n-a auzit de el, cu un selecționer de râsul curcilor, care habar n-are despre munca pe care trebuie să o facă și cu Nikulin, Vițin și Morgunov ai Moldovei, Sheriff visează degeaba la titlu. Dacă n-ar fi surorile mai mici ar pierde și locul 2. Păcat doar că un proiect atât de frumos a luat-o serios la vale și riscă să dispară la fel de fulgerător cum a apărut.