11 февр. 2011 г.

Divizia Naţională figurează la casele de pariuri online?

Un număr de 24 de campionate europene sunt afectate de scandalul meciurilor de fotbal trucate şi rezultatele a aproximativ 100 de partide au fost manipulate doar în ultimele cinci luni, a afirmat un oficial din cadrul biroului responsabil cu supravegherea caselor de pariuri din Germania, citat de GSP.ro.

Vorbind în calitate de expert la procesul meciurilor trucate din Europa, care are loc la Bochum, şeful Sportradar, Carsten Koerl, a precizat că numărul meciurilor trucate este în creştere, având în vedere stimularea financiară.

"Manipularea rezultatelor creşte. În ultimele cinci luni credem că între 70 şi 100 de meciuri de fotbal din Europa au fost manipulate", a afirmat Koerl, a cărui companie analizează tipare de pariuri şi lucrează alături de FIFA şi UEFA.

Oficialul a mai spus că, având în vedere zecile de mii de meciuri jucate în fiecare an, partidele trucate reprezintă doar un mic procent.

"Există o creştere clară în pariuri, având în vedere că în zilele noastre există numeroase posibilităţi de a câştiga bani din acest domeniu", a mai spus Koerl, fără a preciza care ţări sunt implicate.

Cifrele estimate iniţial situează câştigurile ilegale la circa 10 milioane de euro de către procurori, iar acesta este doar "vârful aisbergului".

Campionatul Moldovei, Divizia Naţională, a fost inclusă în linia online de pariuri, însă a fost scoasă un timp, după care s-a revenit la accesul fotbalului moldovenesc la casele importante. De ce a fost perioada de restricţie? Nu se ştie, aşteptăm data de 16 februarie pentru a ne asigura de faptul dacă restricţia va continua ori va fi ridicată.