19 июл. 2011 г.

Adevărul doare. Mai bine mințit, dar fericit

Ultimele evenimente din fotbalul nostru au fost eclipsate de eliminarea prematură sau poate chiar subită a Argentinei, dar și a Braziliei încă din sferturile de finală ale Copei America. Faptul că Dobre și Gamezardașvili au fost excluși din lotul Daciei după rușinea cu Zestafoni pare să nu mai intereseze pe nimeni, chiar dacă fundașii au fost dați afară pentru că ar fi trântit meciul cu georgienii. Nu. Brazilia n-a marcat 4 lovituri de departajare în meciul cu Paraguay! Asta e adevărata știre. Și nicidecum faptul că cei de la Dacia, cu precădere antrenorul principal, prostesc pe toată lumea afirmând că Dobre și David sunt în lot. Și asta în timp ce Dobre a declarat pentru un post de televiziune că a plecat de la Dacia și că este în căutarea altui loc de muncă.
În mod normal, declarațiile făcute de Dima Sandu la Arena de duminică ar fi trebuit să întoarcă fotbalul nostru cu picioarele în sus. În mod normal. Numai că noi trăim într-o țară nenormală, cu oameni surzi or muți. La ăștia nu trebuie să le spui nimic. Sau mai bine zis nu trebuie să le spui adevărul. Lor le place minciuna. Moldovenilor le place când îi minți. Când le spui că totul e roz și viața e frumoasă. Când îi lauzi, chiar dacă greșesc. Când ești fățarnic cu ei, chiar dacă știu că le-o tragi pe la spate. Promite-le tot și te vor iubi, chiar dacă nu-ți vei respecta promisiunea.
Jucătorii Daciei au avut promisă o primă uriașă pentru câștigarea campionatului. Și ce credeți că s-a întâmplat? Nu au luat nici jumătate din ce li s-a promis. Cum credeți, de ce? 
Am citit un comentariu la postarea anterioară: în toate campionatele se fac blaturi. Este adevărat. Ba chiar și la campionate mondiale sunt meciuri trucate. Depinde cât de mari sunt interesele și ce persoane sunt implicate. La noi sigur piramida ajunge sus de tot. Altfel nu-mi explic de ce organele abilitate și-au pus tampoane în urechi. Ivan Goncearuc de asta a renunțat la blog. De asta voi renunța și eu să mai vorbesc despre blaturi. Pentru că oamenilor NU le place să știe adevărul. 
 
Autor: Sandu Grecu