2 апр. 2013 г.

Livădaru: Unii angajaţi ai FMF blochează crearea Ligii Profesioniste de fotbal

Majoritatea cluburilor din Divizia Naţională nu îşi doresc crearea Ligii Profesioniste de Fotbal. Acestea au anunţat Federaţia de Fotbal prin scrisori oficiale că nu sunt de acord cu proiectele lui Marin Livădaru. Managerul "oţelarilor" a declarat că unii angajaţi ai Federaţiei blochează procesul de creare a Ligii Profesioniste. În replică, Federaţia a spus că va crea o altă structură drept alternativă, care se va ocupa cu comercializarea Diviziei Naţionale.
"Sunt trei persoane care mă blochează: Nicolae Cebotari, Mihai Anghel şi Ruslan Berzoi. Am propus Federaţiei 50 mii de euro pentru a face un studiu referior la crearea ligii, dar cu garanţii, deoarece am observat la unii colaboratori ai FMF o mică responsabilitate", a declarat managerul echipei Iskra, Marin Livadaru.

De cealaltă parte, Federaţia a prezentat scrisori de la şapte cluburi din Divizia Naţională: Sheriff, FC Tiraspol, Zimbru, Dacia, Academia, Speranţa şi Nistru, în care anunţă că nu susţin proiectele lui Livădaru.

"Toate aceste declaraţii nu corespund adevărului şi au ca scop denigrarea imaginii FMF. Domnul în cauza nu este agreat de majoritatea cluburilor din Divizia Naţională, care ne-au comunicat acest lucru prin scrisori oficiale", a menţionat juristul FMF, Ruslan Berzoi.

După ce Livădaru a acuzat conducerea Sheriff-ului de faptul că i s-a propus ca Iskra să se dea bătută în meciul direct din campionat, cinci cluburi din Divizia Naţională: Sheriff, FC Tiraspol, Nistru, Academia şi Speranţa au trimis la FMF o plângere împotriva lui.

"Sun nişte acuzaţii grave. Pentru aşa ceva conform legislaţiei se aplică o răspundere penală. Aceste declaraţii vor fi examinate la şedinţa Comitetului de Etică", a spus Ruslan Berzoi.

Ideea creării Ligii profesioniste de fotbal a fost lansată în 2011 de câţiva patroni din Divizia Naţională. De atunci, deşi au avut mai multe întâlniri în acest sens, cluburile nu au ajuns la un numitor comun.