5 авг. 2011 г.

Nistru și Dacia au fuzionat. Oficial doar la nivel de site

FC Nistru are site, unul care era destinat initial FC Daciei
FC Nistru are deacum web site. Daca nu ma insel, ei aveau, insa nu il intretineau si nu il impleau cu informatie, iar peste timp in genere nu m-ai achitau pentru domen. FC Nistru din editia actuala de Divizia Nationala era unica echipa ce nu avea web-site. Acum insa cu mutarea lui Marcel Moraru la nistreni in postul de Vice-Presedinte a clubului au venit si schimbarile mult asteptate.
E curios, ca site-ul pe care actualmente il are FC Nistru intial era creat pentru FC Dacia (vezi imaginile alaturate). Chiar asteptam lansarea lui prin martie-aprilie 2011, insa se vede ca au fost multe neintelegeri la FC Dacia, daca site-ul nu a mai aparut la lupusorii galben-albastri. Odata cu aceasta mutare, dupa Moraru a plecat si site-ul clubului care era elaborat si gata sa fie pus pe hosting.  Pe de alta parte e straniu ca un site cu un cost de 2000 de euro minim creat pentru FC Dacia este luat atit de usor de Moraru si folosit la FC Nistru. Acum la Nistru site-ul se imple cu informatie si daca in viitorul apropiat am face o analiza a site-urilor cluburilor de fotbal din RM, acest site s-ar putea clasa pe un loc 3-4 dupa design, machetare, functionalitate si continut.
Despre aparitia lui Marcel Moraru la Nistru pentru mine e pe jumatate surprinzatoare, adica nu stiam in ce echipa va lucra in continuare, dar faptul ca a plecat de la Dacia nu mai era o supriza, asteptam doar informatia oficiala. Inca in postul dedicat analizei organizatorice a meciului Dacia-Zestafoni atrageam atentia ca Marcel Moraru nu mai este aratat printre staff-ul administrativ al clubului in programa meciului. Dupa Grosu, Directorul Executiv al clubului Dacia, a plecat si Moraru.
In fine, am putea deduce ca Moraru a cintarit mult daca merita sa plece la Nistru sau nu, caci la Dacia el probabil de cel putin o luna nu mai lucra. Chiar daca MF a spus ca Moraru a decis asta repede, saptamina asta, adevarul e altul. Probabil alte optiuni nici nu erau de continuare a carierei.
Pe de alt parte, sper miscarea data sa nu fie una legata de largirea influientei Caracatitei Mare in campionatul nostru. Cica ai sub maina cinci echipe si ar fi un mare pericol ca Sheriff pe final sa cistige campionatul, asa ca hai sa mai facem una. Mai repet odata, pare hazlie situatia creata cu site-ul fcnistru.md, insa pentru mine e mai mult straniu si provoaca semne de intrebare. Pina la urma vom vedea, orcium adevarul iesa mereu la iveala. Iar primele care spun adevarul sunt cifrele.

Screen FC Dacia Site Proiect. Click pentru a vedea imaginea in intregime.