26 апр. 2011 г.

Sergiu Toma a primit un apartament pentru argintul de la CE

Medaliat cu argint la Europenele de la Istanbul, judocanul moldovean Sergiu Toma a primit un apartament în valoare de aproximativ 50 de mii de euro drept recompensă pentru performanţa obţinută! Acest premiu i-a fost oferit de preşedintele federaţiei naţionale de Judo, Veaceslav Manolache, care a făcut o promisiune şi s-a ţinut de cuvânt. Acum un an, Manolache a promis câte un apartament judocanilor care vor obţine medalii la Europene.
Vicecampionul european de judo Sergiu Toma are casă! Preşedintele Federaţiei naţionale de resort, Veaceslav Manolache, s-a ţinut de cuvânt şi, cu ajutorul sponsorilor, l-a premiat pe Toma cu un apartament.

Deşi şi-a realizat visul, Sergiu spune că nu se opreşte aici, pentru că mai are şi alte obiective.

Sergiu locuieşte impreună cu părinţii, în sectorul Ciocana. Apartamentul cu două camere în posesia căruia a intrat se află într-un bloc construit recent în sectorul Botanica şi costă circa 50 de mii de euro. Sportivul de 24 de ani urmează a fi premiat şi de către stat cu 30 de mii euro pentru medalia de argint cucerită la Europenele de Judo de la Istanbul. Este prima medalie la nivel de seniori, în 2005 el câştigând aurul european la tineret.